13. sep. 2010

Pedagogisk dokumentasjon, pedagogisk arkiv, - en barnehageblogg.

Myrertoppen barnehage i Oslo er en barnehage på Kjelsås i Nordre Aker bydel. Barnehagen har en utrolig flott BLOGG som sikkert vil inspirere mange barnehagefolk. Intensjonen med bloggen er å ha en arena for systematisering av pedagogisk dokumentasjon. Barnehagen bruker prosjektarbeid og pedagogisk dokumentasjon aktivt i sin barnehagepraksis men savnet et sted å kunne samle, vise fram og arkivere på en god måte. Derfor denne bloggen.
I hovedsak har vi beveget oss bort fra tidligere praksis som var mer fokusert på å skulle planlegge for ett eller et halvt år av gangen, og der hensikten gjerne var at alle barna skulle sitte igjen med de samme opplevelsene og de samme produktene fra de samme aktivitetene. Vi ønsker nå å være i bevegelse sammen med barna; vi vil se det enkelte barnet og dets egenart med de ønsker og behov som nettopp dette barnet har, i den sosiale konteksten som vi i barnehagen befinner oss i. Vårt ønsker er å inspirere og bli inspirert, enten det er barna eller de voksne som er kilden: Inspirasjonen skal flyte alle veier! Dette handler både om initiativ til prosjekter og å videreutvikle de.

Ta en titt!
Som de sier selv: Et galleri og dynamisk arkivskap for pedagogisk dokumentasjon

1 kommentar:

  1. Hei Kristin, takk for tilbakemelding og supert innlegg om bloggen vår. Det var veldig artig å se. På utstyrsfronten bruker vi vanlig kompaktkamera, speilrefleks(nå har bhg fått eget) privat mobil og iPhone. Alle tre basene har egne laptop`er. Vi har IKT interesserte folk, derfor er det mulig. Bhg har ikke noe storsatsning på området, men vi har fått mulighet til å bruke noe øremerket tid på dette. Mange har lyst til å lære så vi tar det innimellom annet. Men vi har egen "pedagogisk dokumentasjons" ansvarlig på basen med 4-5åringene som har hovedansvar for bloggen. Men vi er heldige og har bloggkyndige folk på alle tre basene og de som ikke blogger direkte står for innhold(det vi blogger om)tar bilder og gir oss med ansvar rom for å legge inn tekst, redigere bilder etc.

    SvarSlett