Gå til hovedinnhold

TAKK for innsatsen, skikkelig god sommer!

 NÅ skal det smake med sommer! 

Ingenting er som juni, - helt i startgropa på alt det gode, vi lever enda i håpet om at akkurat denne sommeren skal bli fantastisk, med varme dager, lyse netter, og sommeropplevelser som kan bli nydelige minner å varme seg på utover høsten.

Barnehageansatte har blitt klappet fram dette året, hyllet som superhelter i første linje i koronakrigen. Fullt fortjent, at dere gjør verdens viktigste jobb, korona eller ei- det har vi visst lenge.

Vi legger bak oss et år helt utenom det vanlige. Barnehagene har vært åpne uansett hvordan smittetrykket har vært, gul drift, men absolutt grønne forventninger til tilbudet. Kohorter, avstand, håndsprit og nistebokser, slalåmgjerder på lekeplassen og foreldre i kø utenfor garderoben. Pauseavvikling i puljer og fagsamlinger på Teams. I barnehagen jobber det flinke jenter og gutter, de hiver seg rundt og gjør det beste ut av nær sagt enhver situasjon. Noen barnehager har hatt hyppige karantener, et nært forhold til smittesporingsteamet, og flere har arrangert massetesting i barnehagens egne lokaler.

Det er klart det koster. Et helt år med tungvint og utfordrende drift, angst for korona, stadige endringer, nye smittevernveiledere og sprukne, tørre hender. Mange er ekstra slitne i år, det er naturlig å glede seg til ferie og lange, late dager.

Helt på tampen ble dere skjøvet fram i vaksinekøen. Ikke et øyeblikk for tidlig, men HURRA likevel, - det er godt å vite at alle som er fremst i rekka har fått første dose før vi starter opp igjen i august. Barnehageliv er travelt i utgangspunktet, og livet på grønt nivå er tross alt mye enklere enn drift med strenge restriksjoner.

Nok en gang tusen TAKK! For pågangsmot og innsatsvilje, for at dere, uten annen beskyttelse enn håndsprit og arbeidsmoral har fått hverdagene til å henge sammen, til barnas beste.

Lykke til når det blir din tur til å få sprøyte, og så krysser vi fingre for en mer normal hverdag i august!

GOD SOMMER!


Kommentarer

Mest leste artikler

Praksisfortellinger - en bit av virkeligheten

En praksisfortelling er ikke det samme som en observasjon. En praksisfortelling representerer ikke den «faktiske» situasjonen eller personene som handlet, men er en beskrivelse av en situasjon som man kan reflektere rundt. Fortellingen skal være en illustrasjon på noe som er sant og ekte. Man skal kunne gjøre seg tanker om hva som foregår i en «slik type» situasjon. En praksisfortelling trenger ikke være sann, i streng forstand, men den må være sannsynlig. Det vil si den må være gjenkjennelig i barnehagefeltet. Fortellingen er fiktiv, basert på en observert (eller typisk) hendelse. Fortellingen betraktes slik sett som løsrevet fra den «opprinnelige situasjonen». Den skal formidle poeng og sammenhenger, som den barnehageansatte har konstruert i ettertid og skal «se tilbake» på en hendelse. Ut fra det man har sett, konstruerer man en begynnelse, høydepunkt og slutt, som ikke nødvendigvis var kjent for personene som handlet i den «opprinnelige situasjonen». Hvorfor jobbe med pr

En hyllest til alle hverdagsheltene i barnehagen - Jula 2020!

Nå kan det snart ikke bli våtere og mørkere. Det har plaskregnet hver bidige dag i desember, og selv om 2020 har bydd på langt mer alvorlige problemer enn været, så hadde jammen en litt lettere værtype og en smule dagslys gjort disse problemene noe enklere å håndtere. Nå trenger vi snart å få øye på litt lys i tunnelen. Dette har i sannhet vært et litt vilt år, hvor vi har fått god bruk for Pippi-sitatet «det har jeg aldri prøvd før, så det klarer jeg sikkert» … Vi har aldri før lært, og fått til, så innmari mye! Og vi har fått det til sammen! I fjor på denne tida visste vi faktisk ikke om kohorter, det var et helt ukjent ord, de færreste hadde antibac i veska, og munnbind var noe hysteriske turister gikk med. Vi visste ingenting om rød, gul og grønn drift, og ingen hadde noensinne tenkt tanken på at det gikk an å stenge en barnehage over lengre tid. Vi klemte hverandre, gjorde plass til en ekstra i sofaen, smakte på hverandres mat, og vaska hendene når vi hadde vært på do. Vi passet h

Ny "mobbelov" kommer - Kristiansand kommune utarbeider lokal veileder!

Fra 1. januar 2021 får  barnehagene en ny «mobbelov», men egentlig handler dette om et trygt og godt barnehagemiljø for alle barn , sier kommunalsjef Eva Hauger Gjersvold. Kristiansand kommune holder nå på å utarbeide en lokal veileder.  De tre nye paragrafene om trygt og godt barnehagemiljø stiller tydeligere og strengere krav til alle ansatte, sier Marianne Godtfredsen, og nettopp derfor er en slik veileder viktig. Barn skal sikres et trygt og godt barnehagemiljø. Alle ansatte får en plikt til å drive forebyggende arbeid. Nulltoleranse mot mobbing blir nå lovfestet. Dette innebærer en såkalt aktivitetsplikt for ba rnehagene. Aktivitetsplikten betyr at: Alle som arbeider i barnehagen, har plikt til å følge med og melde ifra hvis de får mistanke om eller kjennskap til at et barn ikke opplever å ha det trygt og godt i barnehagen. ​Barnehagen har plikt til å undersøke og sette inn tiltak som sørger for at barnet får det trygt og godt i sitt barnehagemiljø. Tiltakene skal fastsettes i en