18. nov. 2014

Slow Bridge? Kunstprosjekt med barn og unge.


Barn og unge i Kristiansand inviteres til å  være med i kunstprosjektet «Slow Bridge» - med idé og konsept av kunstner Anna Berthelsen, inspirert av Tall Ships Races i 2015. Målet er å utsmykke undersiden av broen i Gravane fra Kvadraturen til Odderøya med fliser, dekorert av barn fra Kristiansand i alderen 0-16 år. Verket blir stående permanent etter Tall Ships Races er avsluttet.

Alle barn og unge i kommunen inviteres – og vi håper på minst 5 000 deltakere! Vi har tro på at det vil bety noe for de som deltar på dette prosjektet. Her kan man gå på jakt for å finne igjen sin egen flis i det store kunstverket!  Barna skal være med å skape et område de kan være stolte av, hvor vi kan stoppe opp og ta oss tid til refleksjon, og nyte barnekunst i et totalrenovert Gravane. Navnet på barnehager og skoler som deltar, vil bli synliggjort i tilknytning til kunstverket.   

Slow Bridge gjennomføres av Cultiva Ekspress og en arbeidsgruppe fra UiA og oppvekstsektoren i Kristiansand kommune. Anledningen er i første omgang The Tall Ships Races, men også Kristiansands nye satsing på å være BARNAS BY. 

Prosjektkomiteen for Slow Bridge. Fra venstre: Kristin M. Rosen, Åse Pauksen, fra Oppvekst, Kristiansand kommune. Kunstner Anna Berthelsen sammen med kunststudentene Monica Klungland og Siri Sødahl fra UiA.
Begrepet SLOW er kjent fra hele Europa som et begrep innenfor flere gengre. Slow City og Slow Food er noe av de mest etablerte. Kunstprosjektet vi nå inviterer til er dypt knyttet til begrepet og konseptet SLOW både når det gjelder gjennomsiktighet, kvalitet, arbeidsmetode og ikke minst ønsket om å oppmuntre til å senke farten, stoppe opp og være her og nå. 
 
Innenfor kunstverdenen har Anna Berthelsen vært en foregangsfigur på SLOW og har jobbet med dette begrepet de siste fem årene. SLOW har blitt en signatur for Anna og fungerer som verdigrunnlaget hennes kunstneriske virke. «Slow Bridge» handler om å skape et «landskap» som åpner for refleksjon, senker hvilepuls og tempo hos det forbipasserende publikum. Vi ønsker at disse verdiene skal knyttes til kunstprosjektet.
 

Gjennomføring:
Februar:
  • Lærere og pedagoger inviteres til workshop i Annas atelier for å lære opplegget.  I løpet av 1,5 timer får man informasjon om prosjektet og innføring i selve oppgaven.
  • Hver lærer/ pedagog får med seg tilbake alt materiell til sin gruppe: Oppskrift, fliser og maling. Alt utstyr og opplæring er gratis.
Mars:
  • Kunstprosjektet gjennomføres i skoler og barnehager. Å dekorere av flis med barna tar ca ½ time. Deretter må flisene tørke og steke i vanlig stekeovn.
April:
  • Arbeidene innleveres etter avtale, og monteres i Gravane av Anna Berthelsen og studenter fra UiA.
Juli:
  • Offisiell åpningsarrangement av «Slow Bridge» under første dag av TSR - 25. juli!


Påmelding! Hver gruppe må melde seg på HER!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar