27. jan. 2009

HURRA for Eplehagen og Hokus Pokus barnehager!

Kunnskapsdepartementet har i dag valgt ut de første 12 demonstrasjonsbarnehagene for deres arbeid med å rekruttere menn. Blant de 12 utvalgte er hele to fra Kristiansand! Vi gratulerer Eplehagen barnehage og Hokus Pokus!
Barnehagene som er valgt ut skal være forbilder for andre barnehager. Alle har de gjort en stor innsats for å rekruttere menn. (Se innslag på FVN.tv her)

I handlingsplanen for likestilling i barnehage og grunnopplæring 2008-2010, har regjeringa et mål om at 20 prosent av de barnehageansatte skal være menn. Et av de viktigste tiltakene for å nå dette målet, er å peke ut demonstrasjonsbarnehager som kan inspirere og vise vei. Barnehagane som er valgt ut, har arbeidet aktivt og har nådd målet om at 20 prosent av de ansatte er menn.

Demonstrasjonsbarnehagene vil i to år få 50 000 kroner i statlige midler. De har forpliktet seg på å informere og veilede andre barnehager om:
 • Rekruttering av menn til barnehagen.

 • Hvordan en kan beholde de mennene som har fått stilling i barnehagane.

 • Utvikle eget arbeid med likestilling i demonstrasjonsbarnehagene.

Hele Kristiansandsbarnehagen gratulerer med utnevnelsen og gleder oss til fortsettelsen!

3 kommentarer:

 1. Blir spennende å se hvordan de kommer til å bruke disse pengene. Hadde vært spennende å høre hva de to barnehagen har gjort for å rekrutere menn.

  SvarSlett
 2. Nice post and this mail helped me alot in my college assignement. Thanks you for your information.

  SvarSlett
 3. Solar eneragy is the future for the world.
  [url=http://www.solarcourses.org/]solar courses[/url]

  SvarSlett