31. mar. 2008

Små magiske øyeblikk!

Kristiansandsbarnehagen er vårt nye felles begrep. Den består av alle barnehagene i Kristiansand. Vi er forskjellige, og det er fint. Like forskjellige som barn og foreldre, og like forskjellige som de som jobber i barnehagene! Vi vil ikke bli like - altfor kjedelig! Vi vil at Kristiansandsbarnehagen skal bestå av mange ulike "blomster" og at de skal få blomstre hver på sin måte, slik at de sammen utgjør en fin bukett. Dermed blir det også mer interessant å lære av hverandre. Vi er gode på forskjellige ting! Men er det noe vi kan samles om, noe vi har felles?
Vi har Rammeplanen felles. Nå har vi også verdiplattformen felles:

Et trygt og tilpasset læringsmiljø som utvikler lekne og rause barn med god selvfølelse.

-og en filosofi:
For å skape ”et godt sted å være og et godt sted å lære”,tror vi på den levende og fargerike kraften i kunst og kultur. Fra allsang, fingermaling og historiefortelling til å gå helt nye, spennende veier innenfor et utvidet kulturbegrep.
Kulturopplevelser gjør barna til åpnere og rausere mennesker gjennom å utfordre fordommer og stimulere til undring og refleksjon. De fleste kulturelle uttrykk springer dessuten ut fra noe vi kjenner godt til i barnehagene – kreativitet og lek.
Kristiansandsbarnehagen skal være et sted hvor vi tar lek på alvor. Lek er glede, begeistring og fantasi. Lek gir trygghet til å gå inn i andre roller og oppdage verden på nye måter. Sist, men ikke minst, lek er en viktig arena for samspill og mestring. Gjennom kulturopplevelser vil vi stimulere barnas lek. Og dermed skape rom for de små, magiske øyeblikkene som gjør oss mennesker litt åpnere, litt klokere og litt varmere.

2 kommentarer:

  1. Det er et utrolig bra tiltak som blir satt i gang her. Jeg vil oppfordre alle barnehager om å bli med på den felles visjonen. Hvis man vil føle seg som en del av Kristiansandsbarnehagen må man gjøre litt for det selv. Og når man først er med på lasset, får man masse på kjøpet.

    SvarSlett
  2. veldig bra! Helt enig med deg. Dette er så positivt, og vi får så mange positive reaksjoner på det!

    SvarSlett