De kommunale barnehagene skal fra høsten 2023 servere mat 5 dager i uka. I denne forbindelse er det utarbeidet en veileder for mat og måltid. Veilederen baserer seg på Helsedirektoratets kostholdsråd for barnehager, men sier også noe om måltidet som pedagogisk arena, og hvordan matservering i barnehagen kan være bærekraftig og ivareta miljøperspektivet. Veilederen retter seg mot kommunale barnehager, men er naturligvis tilgjengelig for de private barnehagene også.
Som et ledd i en sterkere satsning på mat i barnehagene, arrangerer oppvekst i samarbeid med INSPIRASJONSKURS for barnehageleder og barnehagens kjøkkenressurs. Kursene ble holdt på Geitmyra på Odderøya, og var åpne for kommunale og private barnehager. Kursene ble holdt i små grupper, og var en blanding av teori, refleksjon og praktisk matlaging. Det ble lagt vekt på å bruke enkle oppskrifter med rene råvarer, som er mulig å få til i en hektisk barnehagehverdag. Deltakerne delte også egne tips og ideer med hverandre. Inspirasjonskursene vil følges opp med et webinar nærmere jul, og et nytt inspirasjonskurs før sommeren 2024. barnehagene vil også få veiledningsbesøk på egen enhet, der det er ønskelig.
Kommentarer
Legg inn en kommentar