24. feb. 2010

BARN HJELPER BARN

I hele februar har Lund barnehage jobbet med hvordan vi lever her i Norge i forhold til hvordan barn lever i enkelte andre deler av verden. Barna i barnehagen har lært mye om hva det vil si å dele og å gi av sin overflod.
Hvordan deler vi 5 epler på 20 barn? Det var en sterk opplevelse av urettferdighet da to barn fikk to epler hver og de resterende 18 måtte dele et eple mellom seg.
Et besteforeldrepar som er engasjert i Hjelp til Russland har vært i Lund barnehage og fortalt fra et barnehjem som de selv har besøkt flere ganger. Barnehagen bestemte seg for å støtte dette og har siden jul produsert fuglemat, glasslykter og kunstbilder. Foreldrene har stilt opp med kaker. Alt dette ble solgt på en Kunstkafé til foreldre, besteforeldre og oldeforeldre. På to timer ble resultatet 4000 kroner. -Et fantastisk resultat i en barnehage med 32 barn. Prosjektet avsluttet med en stor familiekonsert i Lund kirke søndag 21.februar. Planleggingen av denne startet allerede tidlig høsten 2009. Og hele uken og helgen gikk med til forberedelse og øvelse. Alle de spurte stilte opp gratis. Hele bandet med Kristin Folkvord Pedersen, Christina Høgetveit Staxrud, Tini Flaat og Torstein Sødal bidro med fantastiske sanger som ”Heal the World” og ”You never walk alone”. Torstein Sødal avsluttet med ”Hode, skulder, kne og tå” og ”Gabriellas song” og fikk trampeklapp! Barnekorene fra Lund kirke stilte opp og barna fra barnehagen innledet det hele. Det kom omtrent 320 mennesker og og det ble samlet inn 100 vis av kosedyr. Konserten var gratis men samlet inn 14687 kroner ved utgangen!
Vi sier bare FABELAKTIG! Gratulerer med et flott prosjekt og lykke til med hjelpearbeidet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar