21. jan. 2009

Tall Ship Races - sommeren 2010

Allerede halvannet år før de første store seilskipene stevner inn byfjorden, er skole og barnehagekomiteen godt i gang med å forberede undervisningsopplegg for barn fra 0 til 15 år. Høsten 2009 vil alle Kristiansands skoler og barnehager få tilbud om å være med på opplegg og opplevelser som knytter seg til sjøfart og kystliv.
Disse har ansvar for utforming av opplegget:
Fra venstre: Leni Nilsen- Bringsvær leirskole, Gro Anita Hegg - Maritippen bhg, Kristin M. Rosen – Barnehageetaten, Anne Frøysnes- Skårungen bhg, Åse Paulsen - Pedagogisk senter, Einar Øslebye - Fiskå skole.
Tina Binfield-Skøie- Odderøya bhg og Arild Øvsthus- Vardåsen skole, var ikke til stede da bildet ble tatt.

Tall ship Races er en anledning til å løfte fram vår identitet som kystby og sjøfartslandsdel med nær tilknytning til verden der ute. Kristiansand kan by på mange opplevelser og aktiviteter på og ved sjøen. Vår historie er spennende og imponerende, der man blant annet kan finne historier om store skipsverft og ekte sjørøvere. Noe av dette ser vi spor av den dag i dag...

Bilde fra fullriggeren Sørlandet - Motto!

Det skal handle om livet på sjøen og ved kysten - før og nå. Det skal handle om folk, fyr, fartøy, fortid, framtid, flora, fauna, fisk… og mye mer.
Opplegget skal lages i samarbeid med pedagoger som selv jobber i skoler og barnehager. Allerede i august skal det være klart til å bli tatt i bruk. Da vil ansatte, barn og foreldre kunne gå på internett og plukke ut av ”skipskista”, historier, spill, bilder, sanger og tips til aktiviteter. Vi vet ikke enda alt som kommer til å ligge opp kista, men vi kan si at her blir mye spennende å ta av! Bilde fra Tall ship Races innerst i Vågen i Bergen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar