12. jun. 2015

Barnas blomsterdag 2015

"Det er i allfall 10. året jeg ligger her i bedet for å plante sammen med barna", sier en av barnehagelærerne som er med på å arrangere denne flotte tradisjonen i Kristiansand. I år var 30 barnehager påmeldt med sine 5 åringer. Tidligere i vår har de hentet planter på kommunens gartneri. De har stelt og vanna de små stiklingene til de er blitt store og kraftige og klare til å bli plantet i barnas eget blomsterbed, midt i byen i Wergelandsparken. 


Arrangementet er et samarbeid mellom byens parkvesen og barnehagene i byen. Teknisk sektor er også med ved å stille med den såkalte "vannvogna" gratis drikkeflasker. En liten komite tar ansvar for å organisere møtet i parken. Her vanker det boller, drikkeflasker med vann og teaterforestilling. Barnehagene har forberedt seg godt og de fleste har en eller annen form for utkledning. Fine hatter og kraver gjør flokken av barn til en stor "eng av blomster".

 
Parkvesenet stiller med planeter og gartnere som styrer utplantingen. Når det hele er over kommer vannebilen. Det gjør den gjennom hele sommeren slik at bedet blir stort og flott, slik som også resten av byen vår er!

I år ble det også en markering av jubileet til Oscar Wergeland. I år er det 200 år siden han ble født. Han grunnla parken og han sørget for opparbeidelse av både Baneheia, Ravnedalen og andre grønne lunger i Kristiansand.
Gratulerer med dagen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar