16. apr. 2015

Fotokonkurranse for barn - Tall Ships Races

The Tall Ships Races åpner 25. juli og blir en stor folkefest i Kristiansand. Men arrangementet omfatter også en rekke andre begivenheter og sidearrangementer, særlig i forkant av selve festen. Et av disse er fotokonkurranse for barn og unge.

Vi har flotte premier innen hver av de fem deltakerklassene, for eksempel fotoapparat av typen actionkamera som en av toppremiene. Bildene som blir valgt ut av juryen vil bli vist på storskjerm i festivalområdet under Tall Ships Races. – Fotografiene skal bli godt synlige under festivalen. Enkelte av dem kan også bli brukt i andre sammenhenger under Tall Ships Races, og da vil selvfølgelig fotografenes navn være knyttet til bildene.
Tall Ships Races er jo et maritimt arrangement, og da syntes vi det var naturlig å ha «ved sjøen» som tema for fotokonkurransen. Juryen er satt sammen av svært kompetente medlemmer, noe som skal sikre at det faktisk blir de beste bildene som vinner. Juryen består av:
  • Janne Fidje - kunstpedagog i Veslefrikk barnehage.
  • Ingunn Sanne - lærer i kunst og håndverk på Fiskå skole.
  • Kjartan Bjelland - fotograf I Fædrelandsvennen.

Alle barnehagebarn og elever i grunnskolen i Kristiansand kan delta. Deltakerne deles inn i alderskategorier, så ikke treåringene konkurrerer med sekstenåringene.
Bilder til konkurransen må være digitale og i breddeformat. De må ha normal oppløsning, ikke være overdrevet store. Bildene sendes inn som vedlegg til en vanlig e-post hvor du også oppgir bildets tittel, fotografens navn, alder, e-postadresse og telefonnummer.
Deltakere kan bare sende inn bilder de selv har tatt. Det er også innsenders ansvar å sørge for at eventuelle personer på bildene har godkjent at de kan vises for alle.

Slik deltar du

Tema for konkurransen er «Ved sjøen». Her er det muligheter til å vise ulike tolkinger av et stort tema. Det blir premier i hver aldersgruppe. Foto/ filmapparat til å dokumentere

“futt og fart”. Dagskort i både Dyreparken og på Aquarama til vinnerne og pizza, boller, is og brus til hele gruppa/ klassen.
Bilder til konkurransen sendes innen 1. juni som vedlegg i e-post til disse adressene:

a. De minste i barnehagen: foto0-3@tsr2015.no 
b. De eldste i barnehagen: foto3-6@tsr2015.no
c. Elever på barnetrinnet: foto6-9@tsr2015.no
d. Elever på mellomtrinnet: foto9-12@tsr2015.no
e. Elever på ungdomstrinnet: foto13-16@tsr2015.no

Tall Ships Races vil kunne bruke bildene vederlagsfritt i opprinnelig eller redigert utgave. Fotografens navn blir alltid oppgitt på bilder som brukes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar