26. feb. 2015

Animasjon i barnehagen

Å animere betyr å gjøre noe levende. I en animasjonsfilm kan man gjøre figurer i papp, leire, lego eller annet materiale levende. Man kan til å med få en strek til å bli levende! Ved å ta mange bilder av en ting, og flytte litt på den mellom hvert bilde, så ser det ut som tingen beveger seg når bildene spilles av i rask rekkefølge- som film. Det finnes mange forskjellige måter å lage animasjonsfilm på. Noen er mer tidkrevende og avanserte enn andre. Ved hjelp av et nettbrett og to forskjellige apper, er det å lage animasjonsfilm blitt lekende lett. I iallfall i forhold til hva det var før, når man måtte ha filmkamera og redigeringsutstyr.

Alt dette fikk vi eksempler på da Bente Åsheim hold kurs i animasjon for 50 barnehagefolk 4.februar 2015. Det ble holdt 2 kurs på 4 timer hver, og enda var det fler som ville med. Dermed har vi satt opp et nytt kurs 10.april, og det er snart fulltegnet. Påmelding HER! 
 
Deltakerne vil lære animasjonsproduksjon med nettbrett, og hvordan dette kan bli en del av barnehagens ulike pedagogiske verktøy. En "animasjonskasse" gjør arbeidsprosessen enklere og kan frigjøre masse kreativitet og fortellerglede hos barn med livlig fantasi. Kommunen har kjøpt inn to slike bokser som nå lånes ut i de kommunale barnehagene. De to boksene har sitt hjem på Skårungen og på Kongsgård barnehagesenter. Ved utlån deler vi byen i to. Fortell i mailen når du ønsker å låne fra – dato. Utlån er satt til max 3 uker.  

Her kan du lese mer om animasjon i barnehagen. Og HER kan du se den filmen som barna i Kleppe Friluftsbarnehage har laget. For dette arbeidet vant barnehagen den digitale barnehageprisen 2015.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar