3. des. 2014

Høytidelig åpning av øvre Slettheia barnehage

Fredag 28.november 2014 ble endelig barnehagen på Øvre Slettheia høytidelig åpnet. Arbeidet med å rive den gamle barnehagen begynte i 2011. Det gamle bygget var veldig nedslitt og var overmodent for utskifting. Den nye, flotte barnehagen er bygd for ca 100 barn. 
Mens det nye bygget ble oppført holdt barnehagen til i brakker 50 m inn i friområdet slik at barna kunne følge med på byggeprosessen. Skolen som  ligger vegg i vegg er også ny og byggene henger nå sammen med en overbygd bro. De deler også på noen tekniske funksjoner. Bygget er lavenergihus.
Barna på Øvre Slettheia er fra alle verdenshjørner. Dette avspeiles i både skolen og barnehagen og har også preget planleggingen av barnehagebygget. Den offentlige utsmykningen av bygget har tatt utgangspunkt i de fuglene som kommer til Norge fra hele verden og som også har gitt navn til veier i Slettheia. Hver avdeling i barnehagen har et slikt fuglenavn og har fått utsmykning på dører og vinduer som er i tråd med dette. Arbeidene, både inne og ute er utført av kunstner Elin Østrådal.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar