11. nov. 2014

Vakker barnebok om det å være utenfor

Mattias er en helt vanlig gutt som gleder seg til å treffe vennene sine i barnehagen etter sommerferien. Men ikke alt går som han hadde tenkt. Han kjenner seg alene og utenfor og får ikke til leken sammen med de andre. Utfordrende følelser, ord som sitter fast, og lek som går i stå, er sentrale temaer i denne boken om Mattias - en bok som oppfordrer og støtter voksne til å snakke med barn om de mest sentrale temaene for barns trivsel og utvikling. Barnehagenes arbeid mot mobbing vekker oppsikt. Her forklarer Lindtjønn barnehage hvordan de jobber med å inkludere alle og viser fram denne boka som en måte å ta tak i temaet på.


«Mattias er alene» er en bok skrevet av forsker og førsteamanuensis i pedagogikk, Ingrid Lund, ved UiA. Boken er gitt ut av Portal forlag og illustrasjoner og design er av Ane Tollerød Fosse. Boken er lagd på en finurlig måte, slik at den egner seg meget godt for høytlesning for flere barn. Se illustrasjonen.

Bokens tema er inspirert av forskningsprosjektet: ”Hele barnet, hele løpet. Mobbing i barnehagen” (2013-2015) som er støttet av Foreldreutvalget for grunnskolen, FUG og Foreldreutvalget for barnehagen, FUB, ABUP ved Sørlandet sykehus og Universitetet i Agder. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar