8. apr. 2014

Non stop på Bamsebo

Den kunstneriske utsmykningen av Bamsebo barnehage er det siste som ferdigstilles på denne flunkende nye barnehagen på Lund. Utsmykningen har fått navnet NON STOP. Barnehagen står nå fiks ferdig og er allerede tatt i bruk av barn, foreldre og ansatte.  

Kunstner har vært Britt Monrad Krohn har tidligere ikke jobbet så mye med farger og glass, som jo er karakteristisk for denne utsmykningen. Ideen har vært at utsmykkingen skal ha sin hovedvekt på utvendig kunst men at den også kan oppleves fra innsiden av bygget. Visjonen er å skape en åpen, universal utformet og moderne Bamsebo Barnehage som er fremtidsrettet. Kunstutvalget har arbeidet ut fra følgende inspirasjonsord: Åpen, fantasi, unik, leken, læring. Det har blitt skapt 3 utsmykkinger ved inngangene: Stor avdeling, Liten avdeling og personal og besøks inngang.


 
Kunstneren har lagt vekt på innbydende, glade og lekne inngangspartier som gir energi på vei inn og ut av barnehagen for barn, foreldre, søsken, ansatte og andre besøkende. Formspråket er både abstrakt og konkret og åpner opp for egen fantasi og tolkning. Uttrykket er personlig og vel gjennomarbeidet både i forhold til form og fargeuttrykk. Utsmykkingen spiller fint til resten av arkitekturen og signaliserer at her er det en Barnehage.
 
Kunstneren valgte Imaging som samarbeids partner i forhold til trykkeprosessen.  Kunstnerens keramikk "sirkler" var utgangspunktet for motivet. Dette ble scannet og bearbeidet digitalt og overført til folie som er montert på vinduene og enkelte glassplater i fasaden.
 
Kunstutvalget har bestått av arkitekt, prosjektleder og ansatte fra oppvekstdirektøren og barnehagen. Leder og kunstnerisk konsulent i dette prosjektet har vært Anna Berthelsen. Utvalget er veldig fornøyd med resultatet! Barnehagen har fått et unikt og spennende uttrykk som skaper identitet, åpner opp for fantasi lekenhet og læring på en helhetlig og fin måte. Det er en utsmykking som forandrer seg hele tiden beroende lys, tidspunkt og årstid og kan oppleves både fra inn og utsiden av bygget. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar