5. aug. 2013

Hvide seil - språklig, kulturelt og historisk arbeid med barn.

Det finnes mange sørlandsviser og noe av dem kan også egne seg for barn. I allefall de litt større barna. "Reinert med beinet" for eksempel, er jo et spennende eventyr i seg selv. Men viser for de minste, som de selv kan synge, har det ikke vært mange av. I 2009 startet Odderøya barnehage et sangprosjekt. En viktig del av dette var samarbeidet med tekst og låtskriver Elin Nygård. Resultatet etter 3,5 år er 8 nydelige sanger om byen vår, for barn i barnehagealder. Prosjektet "Hvide seil" har ikke bare blitt levende historie, men også en kilde til språklig utvikling og til daglig glede i samværet med barna på Odderøya barnehage, sier Sylvi Hjertvik, styrer og primus motor for "Hvide seil".

Nå vil de dele sangene med heile byen!
Et teksthefete med noter og en CD med innspilte sanger. Det er også såkalte sing-back innspillinger av alle sangene på CD en. Sangene er et supert utgangspunkt for arbeid med lokalhistorie i barnehagen og småskolen.

Hvide seil får du kjøpt i Servicesenteret i kommunen, (inngang ved siden av Sandens i Kirkegata) eller på blomsterbutikken Gleden i Bryggebakken, hvis det passer bedre.
Syng og vær glad!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar