14. jun. 2012

Øvre Slettheia barnehage- i farta!!!


I et år nå har barnehagen på Øvre Slettheia bodd i brakker mens de har fulgt med på nybygget som har reist seg på tomta til den gamle barnehagen. Stort og flott reiser det seg, rett ved den nybygde skolen. I dag, 13. juni 2012 la Inger Marie Hangeland som er enhetsleder ved barnehagen, ned grunnsteinen. Fram til nå har dette bare vært et hus - fra i dag begynner det å bli en barnehage!

Huset er bygd som lavenergihus og skal ha plass til hundre barn. Forbruket av strøm og energi skal ikke være høyt her, men barnehagen skal fylles med masse mennesklig energi, det lover de. 

Selve grunnsteinen er det barna som har laget. Den er sammensatt som et rede med egg og Anna Berthelsen har hjulpet med den kunstneriske utformingen. Et egg fra hver av barna som går i barnehagen akkurat nå. Temaet for utsmykningen av barnehagen har man tatt fra området rundt barnehagen og veinavn i Slettheia, som jo er basert på fuglenavn. Her, som mange andre steder, har vi fugler i mange varianter og fra mange steder i verden. I utsmykningen av bygget, som gjøres av Elin Østrådal, har hun latt seg inspirere av fugletemaet: Fuglerede, egg - hvordan noen fugler er stedbundne og noen flyr langt. Fugler er forskjellige, slik som oss mennesker. Noen fugler er flinke til å synge, noen er flinke til å bygge rede, andre bygger ikke rede i det hele tatt. Det er uendelig mye spennede å finne om fugler.  Dette skal være med å prege identiteten til barnehagen når de den 15.september flytter inn i den nye barnehagen.

1 kommentar:

  1. Hipp hurra til Øvre Slettheia som får ny barnehage og nye muligheter til å videreføre sin pedagogiske satsing. Spennende kunstnere som er med å utsmykker barnehagen, både de store og de små!

    SvarSlett