12. apr. 2012

Roligheden gård er i gang!


Jorunn Aanensen Kalvig (Wilds Minne skole), Sissel Høyvik Hauso (Fritidsetaten vest) og Anne Hagen (Roligheden Barnehage) ser frem til at de hele anlegget på Roligheden Gård skal tas i bruk.

I løpet av påska er den nye barnehagen Roligheden gård  klargjort for nye barn og ansatte. De første har startet opp og i løpet av neste uke er både Oddernes- Kongsgård og Bispegra barnehager inne i de nye flotte lokalene. Roligheden gård blir et moderne samboerskap med tre selvstendige og likeverdige partnere; barnehage, fritid og skole. Barnehagen har plass til hele 200 barn og blir byens største. Barna er fordelt på tre bygninger etter alder. I tillegg kommer utearealene på tunet. Flere nye og spennende løsninger er valgt for den nye barnehagen. En stor felles grovgarderobe i hvert bygg og en egen foreldreinngang er noe av det man har valgt i Roligheden. Barna deles i alderslike grupper og et eget bygg er reservert for de minste barna. Personalefasilitetene er samlet på et sted for ansatte på alle tre hus.

Elevene ved Wilds Minne skole skal bruke bydelssalen på Roligheden gård som gymnastikksal. Skolen har aldri hatt egen gymsal, men leid Starthallen fra denne var ny. Først da planene om å bygge opp Roligheden gård med bydelshus kom, oppsto ideen om å integrere en gymsal her for skolen. Fritidsetaten har tidligere hatt aktiviteter i den gamle gården som var opprinnelsen til navnet Roligheden gård. I tolv år har våningshuset fungert som møterom for organisasjoner og til tiltak for barn og unge. I høst ble våningshuset pusset opp slik at juniorklubb og ungdomsklubb kunne flytte inn. Ungdommene på Lund venter nå på at bydelssalen skal stå ferdig. Sammen med våningshuset vil den bli en flott arena for ungdomsarrangementer på Lund. Hver på sitt felt bidrar de til at beboerne på Lund, særlig barn og unge, endelig får en trygg og tilgjengelig møteplass.


Vi gratulerer alle parter med vel gjennomført prosjekt, og ønsker lykke til med en spennende drift i byens største barnehage!


2 kommentarer:

  1. Regner med at der også er gode fasiliteter for studenter i praksis . . .

    SvarSlett
  2. Det skal det være. Der er arbeidsplasser og pause- og møterom for personalet i låvebygget. En flott og moderne barnehage er det blitt!

    SvarSlett