19. okt. 2010

Grunnsteinen er lagt på Møllestua barnehage.

Det gamle bygget til Møllestua barnehage fra 1976, er jevnet med jorden. I dag ble grunnsteinen lagt for den nye barnehagen som skal stå ferdig våren 2011. Det var barnehagedirektøren som ved hjelp av flere av barna i barnehagen la ned grunnsteinen til den nye barnehagen. Kunsteren som har laget "grunnsteinen" heter Elisabeth Kristensen og hadde blant annet ansvar for sandskulpturene under Tall Ships Races og isskulpturene på Hovden. Selve grunnsteinen er ikke egentlig en stein, men ei kasse som skal ligge nedfelt i det ferdige gulvet i barnehagen, belyst nedenfra og med en glassplate på toppen, dekorert av en kunstner. Oppi kassa la barna et kopendium med bildehistorikk. Etter denne "steinen" skal det bygges stein på stein og til slutt skal det være plass til 100 barn i den nye barnehagen.
Bygget skal være et såkalt passivhus og ha et spesielt fokus på miljø. Passivhus er "superlavenergiboliger", med ekstremt lavt målt energiforbruk. Dette er ut fra tanken om at den mest miljøvennlige energien, er den som ikke blir brukt. Møllestua barnehage søker om å bli et pilotprosjekt i "Framtidens byer". Dette er et samarbeidsprogram mellom utvalgte kommuner og staten, for å utvikle byområder med lavest mulig klimagassutslipp og godt bymiljø. Bakgrunn for satsingen er klimatrusselen som er vår tids største utfordring.
Dermed forplikter også barnehagen seg til å ha en spesiell miljøprofil. Her vil det bli et eget rom for fagområdet "natur, miljø og teknikk" - et naturverksted. Barnehagen får kjøkkenhage rett utenfor "naturverkstedet". De vil selvfølgelig satse på å bli miljøfyrtårnsertifisert. Gjenbruk og byttesentral for småbarnsforeldrene skal etableres i barnehagen, og sykler og sykkelhengere skal kjøpes inn for å motivere de ansatte til "grønn" transport. Gratulerer! Det er mange som gleder seg til barnehagen står ferdig!

2 kommentarer:

  1. Dette ser utrolig spennende og flott ut!! Gratulerer og lykke til fra Sylvi og Odderøya barnehage!

    SvarSlett
  2. Ja det var en veldig hyggelig og passe høytidelig seanse. Regner med at vi vil fortsette med å markere byggeprosjektene våre med grunnstein. Det er jo en stor begivenhet!!

    SvarSlett