8. apr. 2010

Felles planleggingsdag 6. april 2010

De fleste barnehagene har stengt første dag etter påskeferien. Da har Kristiansandsbarnehagen felles planleggingsdag. Denne dagen skal personalet fylle på med ny kompetanse. Tidligere har styrerne hatt en dag med tema den lærende organisasjon. Planleggingsdagen er en fortsettelse av dette for alle ansatte. Tema har vært ledelse, kommunikasjon, samhandling og samarbeid. Kommunikasjon, kontakt, konflikt og LØFT - er stikkord for fire ulike sesjoner med tilsammen 850 deltakere.

1) På Odderøya handlet det om eksempler og praktiske øvelser i leting etter sitt eget potensiale. Oppmerksomhet og nærvær var stikkord her. Peter Svenning og Geir Hagberg fra Vulkanos hadde kalt dagen for "Lederskap og nærvær i barnehagen". Gro Holte og Are Sætervadet fra barnehagekontoret sørget for det praktiske.

2) I Arbeideren handlet det om
"Kommunikasjon med fokus på kontakt".Roar Kjølv Jenssen ledet dagen der, med hjelp fra Heidi Aasen, Wenche Sandqvist og Søren Sverdrup Lund. Her fikk man prøve seg på å ta og gi rom og på ulike måter å kommunisere et budskap. Roar er bl.a. skuespiller utdannet og delte sine kunnskaper om hvordan bruk av kroppen kan bidra til å bli tydeligere i kommunikasjonen. 3) LØFT var et tema som var etterspurt fra barnehagene, og hele 400 personer meldte seg på "LØFT- løsningsfokusert tilnærming til utfordringer i barnehagen", Marit Johnsen Høy og Astrid Schmidt hadde ansvaret for arrangementet, med hjelp fra Mariann Digervold og Kristin Rosen på det praktiske. Man fikk her både en teoretisk og en konkret tilnærming til temaet, sett fra barnehagens synsvinkel. Vi kjenner igjen læresetninger som: - Språk skaper virkelighet! Atferd som gis oppmerksomhet gjentar seg! De er både sentrale i LØFT-metodikken og aktuelle i barnehagearbeidet.


4) "Mot i Brystet!" handlet om konfliktløsning.En del av dagen var satt av til forumteater med teatergruppen "De Tilfeldige" og Kristine Hasund. Her kom også Kirsten Jansen (UiA) fra Praxis Barnehage, med informasjon om prosjektet som kommer i kjølevannet av Mot i Brystet og Teaterforestillingen "kokosboller i konfliktrådet" . Forumteater er en teaterform der publikum får komme med forslag til løsninger på problemstillingen som utspilles på scenen. Nye løsninger prøves ut, og målet i dette spillet var "å bli hørt og tatt på alvor av kollega". Vanskelig nok skulle det vise seg! Sissel Engelstad Bakke og Åse Bø var praktiske tilretteleggere for denne sesjonen.

Barnehagedirektør Nina Reinhardt brukte dagen på å besøke alle de fire sesjonene og komme med en liten informasjon og hilsen til alle de 850 deltakerne.

Presentasjon fra de ulike sesjonene vil bli lagt ut på denne bloggen så fort som mulig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar