20. apr. 2010

100 dager til Tall Ships Races i Kristiansand

I dag, 20.april 2011, er det 100 dager til byens største kulturarrangemnet til nå, går av stabelen. Fra 28. juli til 1.august kommer Tall Ships Races til Kristiansand.

Mange har allerede tatt i bruk den web-baserte ressursbanken for barnehager og skoler som er opprettet i forbindelse med Tall Ships Races. Opplegget tar sikte på å legge til rette for at barnehager og skoleklasser kan finne interessante temaer å jobbe med, knyttet til kystkultur og seilskutetid. Finn tips til temaer, aktiviteter, tekster til sanger og bøker å låne på biblioteket.

  • På Solholmen skole startet elevene på 6. trinn det nye året med å lage en egen skutekalender. Alle elevene tegnet eller malte ei seilskute og så ble dette satt sammen til en kalender. Det er en kalender i hver av klassene med to bilder i noen måneder og ett i andre. Det ble laget utrolig mange flotte skutebilder. Disse bildene vil bli utstilt på biblioteket i tiden frem mot Tall Ships Races, sammmen med en anbefaling på bøker om emnet.

  • I sommer vil Kristiansand kunstforening, i bibliotekets 4.etg., skal ha en utstilling av skutemodeller i forkant av skutefesten på havna 28.juli til 1.august. Modellbyggere fra Kristiansand stiller ut sine arbeider. Små mini skuter er fascinerende og lærerikt både for store og små. Følg med på nettsidene til kunstforeningen her! og legg turen innom.

    • Fullriggeren Sørlandet skal selvsagt delta på Tall Ships Races. Og på 17. mai vil skuta ligge i havna og være åpen for alle som måtte ønske det. Dagene etter 17.mai er det anledning for skoleklasser og barnehager å besøke Sørlandet. Kontakt Per Filip Sommerstedt på mail sommerstedt@skoleskibet.no eller telefon 95441190.

    Vis fram det dere gjør i barnehagen og skolen. Her er mulighet for positiv omtale og ekstra oppmerksomhet om prosjekter. Både nettsida til Tall Ships Races, og lokale medier er interessert i aktivitet som bygger opp til selve arrangementet. Vi vil gjerne videreformidle det dere skal gjennomføre. Send en mail til: ase.paulsen@kristiansand.kommune.no eller kristin.m.rosen@kristiansand.kommune.no

    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar