22. jun. 2009

"Førstereis" Sørlandets Barneshanty.

FØRSTEREIS –Sørlandets Barneshanty” har nettopp avholdt sin debutkonsert under åpningen av Frihavnsdagene fredag 19.juni 2009. Sammen med Fullriggeren Sørlandets Shantykor har over 200 barnehagebarn og ca. 50 ansatte øvd de siste ukene.
På scenen stod kanskje Norges eneste –og i alle fall største Barneshantykor! Verdens største, som mange liker ennå bedre å si!Statsråd Erik Solheim hilste på mange av barna og fikk overvære konserten. NRK Sørlandet filmet både øvelsen inne i Banjeren og konserten senere. "Dette er helt fantastisk. Det har vært så moro for korets sangere. Vi har 20 pensjonister som synes det har vært helt topp å ut og synge med barna i barnehagene", forteller Per Herman Zachariassen, som er formann i Fullriggeren Sørlandets Shantykor. Voietun er en av barnehagene som deltar i barneshantykoret. Her kan du lese mer om når de hadde besøk av Shantykoret.
”Førstereis –Sørlandets Barneshanty” kommer til å bli et viktig innslag fremover, i forbindelse med markering av Kulturminneåret. Koret er allerede booket til vannfestivalen. Så blir det full satsing mot Tall Skips Races til neste år. Gratulerer også til de barnehagene som har fått innvilget søknaden sin til Kulturminneåret.
Av totalt 17 tildelinger i hele Vest-Agder (sum inntil kr. 10.000), har så mange som 5 barnehager i Kristiansand fått penger til et eget prosjekt.
Disse barnehagene er Taremareskogen, Askeladden, Solkollen, Fantebakken Familiebarnehage og Odderøya.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar