12. mai 2009

Enhetsledersamlingen 2009

Enhetslederne har vært på seminar på Prekestolhytta i Ryfylke fra 6-8. mai. Til å vise oss "Ryfylkebyen" Jørpeland og omgivelsene rundt, og ellers bidra med faglig innhold hadde vi med Birger Wersland fra Goalgetter. Tre hovedtema stod på agendaen:
 1. Innspill til Handlingsprogrammet i Kristiansand kommune.
 2. Ledelse og organisering.
 3. Press og stress i lederrollen.

Om organisering
Når vi bruker hver enkelt medarbeider på best mulig måte, for å oppnå målene våre. Har vi den rette kultur for at vi kan nå målene våre?

Om ledelse
Helhetlig ledelse kan deles i tre:

 1. Administrativ del:
  Administrativt og faglig ansvar.
 2. Lagleder del:
  Jobber med målprosess og organisering, kultur, holdninger osv.
 3. Trener del:
  Jobber med utvikling av de ansatte og seg selv.

Når det er problemer vil det ofte være for mye fokus på administrativ og faglig ledelse, og for lite på de andre delene. Leder blir en "brannslukker" som bruker tid på det som haster, men som ikke bruker tid til det som er viktigst. (Det er ikke alltid at det er de samme oppgavene....)

Om stress og press.
Til å snakke om det kom Gunn Rita Dale, mange ganger både verdens- og OL-mester i terrengsykling. Spennede foredrag fra en fantastisk utøver! Hun er målbevisst og overlater ingenting til tilfeldighetene når hun arbeider mot et mål. Hun er hardt arbeidende og mener at innstasen i dag også påvirker hvordan morgendagen blir. Hvordan takle forventningspress og stress?

 • God planlegging.
 • Detaljert gjennomføring
 • Daglige justeringer.
 • Evaluering av framgang.

Det ble også tid til å gå til Preikestolen. Dette er den mest kjente turistattraksjonen i Ryfylke og Rogaland. Den rager 604 meter over Lysefjorden. Fra gammelt av hadde platået navnet Hyvlatånnå (høveltanna). Det ca 25 x 25 meter flate fjellplatået ble trolig formet ved frostsprenging for 10000 år siden.

Høyt og luftig...
- slik det også er under taket i ledergruppa!

1 kommentar:

 1. Heldig dere som fikk være der, ble det noe snakk om økonomi og regnskap?

  Er på utkikk etter ny regnskapsfører for barnehagen, noen som har noen tips?

  SvarSlett