26. mai 2008

En god latter forlenger livet !

Forskning har bevist at latter kan lette læringen også. Man husker bedre når det er følelser knyttet til en hendelse. Latter er følelser. Gode følelser!
Barnehagebarn ler 400 ganger i døgnet, viser forskning. Når de blir voksne, vil de begrense seg til å le 17,6 ganger om dagen. For barn er humor ofte fysisk. Fra vi blåser babyen på magen når vi skifter bleie, eller når vi kaster pjokken så høyt vi tør i været for å høre ham le.
Latter skaper også relasjoner. Toåringene snakker naturlig nok ikke så mye sammen, men de ler sammen - MASSE! Barn lærer å le lenge før de lærer å snakke. Forskere hevder barnet kan le 17 timer gammelt. Bruker vi humor bevisst i pedagogikken?
I 1995 skrev Den indiske legen og yogastudenten Mandan Kataria at 20 minutter latter om dagen er den beste medisinen en lege kan foreskrive. Mange lo av uttalelsen. Nå, 13 år senere, er det bevist i bunker med forskningsrapporter. Latteren gjør deg nemlig ikke bare i bedre humør, den fungerer også som kroppens egen lykkepille. Av bivirkninger kan man nevne et bedre immunforsvar, naturlig smertestiller, bedre lungekapasitet, bedre fordøyelse, mindre snorking, bedre selvbilde, bedre mellommenneskelige forhold og et yngre utseende. Alt vitenskapelig bevist.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar