30. mai 2008

Breakdance og "YouTube" i barnehagen!

”Det hele begynte med at vi skulle inn og kikke på noen snutter om kroppsbeherskelser på YouTube fordi vi hadde tema ”kroppen” på gruppa", forteller Thor Åmli, pedagogisk leder for Tjiribo Tjiriba (de eldste) i Hokus Pokus barnehage. "Så har jeg vært på en Madonna konsert hvor Madonna har med seg en av verdens beste breakere, Daniel Campos. Så ble det til at jeg viste en snutt fra en av hans danseshow på en av konsertene hennes. Dette ga full tenning hos barna og de ville rett ut av rommet etterpå og prøve alt som de hadde sett" fortsetter han.
Hva var det som fikk barnehagen i gang? "Vi lot barnas interesse styre den videre planleggingen, og la opp tema dans, basert på forskjellige danser, med vekt på breaking. Etter hvert gikk vi inn og kikka på forskjellige breakere og andre måter man kunne beherske kroppen på gjennom dans. Dette førte til at vi tok kontakt med to veldig gode breakere som skulle vise seg å bli helter for barna: Raymond Brock-Grunnvåg og Yngvar Martin Halvorsen, som også har vært med i ”So you think you can dance” på TV! Barna var utrolig ivrige og ville lære flere og flere triks. Begge instruktørene var veldig imponert over det de kunne og gleden over å lære denne dansen."
"Vi holdt da breakdanse-kurs med de eldste barna tre ganger på Østsia. Vi avslutta med et stort breakdance/danseshow på Østsia for 4 av gruppene i barnehagen til stor applaus! I ettertid må vi stadig vekk sette på musikken for at de kan breake, ute og inne. Nå har også flere av barna fått opp interessen og det er stadig vekk fullt av breakere enten inne i Skumhaugen eller ute på lekeplassen, og de er blitt skikkelig gode! Det har vært helt fantastisk gøy å være med på dette. En stor takk til Raymond og Yngvar som var helt vanvittig dyktige med barna."
- og det har Thor og hans medarbeidere også vært! Kjempeflott og inspirerende opplegg som innebefatter mange fagområder.

2 kommentarer:

 1. Nina , Lindtjønn03 juni, 2008

  Utrolig artig å lese om og at dere gjør noe nytt.

  SvarSlett
 2. Ja ikke sant?
  Synes dette var litt nytenkende, og samtidig helt i tråd med det vi skal drive med.
  Gøy at det blir litt kommentarer på bloggen. Takk for innlegget!

  Kristin

  SvarSlett