29. nov. 2007

Ut på tur med GPS!

Der viste Myrsnipa barnehage i Sandnes, spennede og kreative ting de hadde gjort i egen barnehage. På bildet ser dere Benjamin fra Tinnstua, Kari Helene fra Ravnedalen og Linda fra Pedagogisk støtteenhet som lærer hvordan de bruker GPS.
Vi ble med på en tur ut for å lære geocatching, geotur, naturgjemsel, sattelittskattejakt eller hva det nå heter... . Det vil si: Finne gjemte bokser ved hjelp av oppgitte lengde og breddegrader- og GPS.
Enkelt kan man si sporten går ut på følgende:
En person gjemmer en boks (turboks) eller lignende et sted, med en loggbok og blyant som viktigste innhold. Denne personen publiserer så koordinatene til denne boksen på Internett, sammen med ledetråder og forklaringer. Interesserte kan så finne turboksen og skrive seg inn i loggboken. Besøkende skriver også en liten logg på internettsiden til denne turboksen. Disse loggene kan alle lese, og er ofte en lengre turlogg og morsom lesning. I turboksene ligger det ofte også en del småting (leker, kortstokker, penger osv.), som det kan byttes i. Regelen er at hvis en tar noe fra turboksen, må en også legge igjen noe.

Noen naturgrupper som leter etter digitale verktøy til utebruk?
Sjekk ut dette! Kjempegøy!
Hvis du er nybegynner- KLIKK HER!
Bildet viser Andungen barnehage på tur med hammer og sag. Det er også gøy!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar