4. jul. 2007

Heia Start!
De har just fylt tre år og er ivrige deltakere i alle former for lek med ball. Konsentrasjonen er stor og kroppsutfoldelse gir glede. Tre åringen løper fra den ene enden av banen til den andre – han fører ballen sikkert med seg med begge bena og legger hele kroppen bak når han sender den i nettveggen! Ingen tvil – dette er talenter!

Et samarbeid mellom HIa og Barnehageetaten om "De minste barna", har blant annet resultert i "Heia Start" prosjektet på Roligheden barnehage. Samarbeidet er en del av et nasjonalt forskningsprosjekt som Anne Tove Fennefoss og Kirsten Jahnsen ved HIA deltar i. Prosjektet skal utforske barns medvirkning i et relasjonelt perspektiv. Det vil si hvordan medvirkning uttrykkes i samspillet mellom barna og mellom voksne og barn.

To og tre- åringene har sammen med personalet i Roligheten barnehage og førskolelærerstudenter fra HiA, utviklet et spennende innhold med tittel: HEIA START!
Utgangspunktet for temaarbeidet var at vi observerte at noen av barna var så interessert i fotball og visste så mye om Start. I tre uker har barn og voksne arbeidet med fotball og ball-lek som innhold. Barna har spilt fotball, kastet ballen på taket på barnehagen, trillet til hverandre, gravd ballen ned i sandkassa, lekt med ballonger, kastet med vannballonger, blåst såpebobler med og uten maling i og malt hver sin flotte Startdrakt.
På stadion så barna på Start som trente. De tok også en tur til sportsbutikken og så på fotballutstyr - og selvfølgelig synges Start- sangen hver dag! Temaarbeidet ble avsluttet med en stor fotballfest der barnehagen var pyntet med gule og sorte ballonger og det ble spilt fotballkamp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar