14. mai 2007

SOS!!
Når uhellet er ute, er det viktig å vite hva man skal gjøre. Når en står overfor en livløs barnedukke og skal øve på hjerte- lungeredning, så blir en glad for at det er øvelse. Og det er veldig viktig å øve! Det er nemlig ikke så helt lett å gjøre det riktig første gang en forsøker. Da er det jo bra at man har prøvd, hvis uhellet skulle være ute.
Sommeren nærmer seg, med mange turer ut av barnehagen, samtidig som mange av de faste i personalet skal avvikle ferie.
- Kan vi førstehjelp?
- Er det noen på turen som kan livreddning i vann?
- Kan vi rutinene ved kuttskader, brannskader eller forgifning av ulik slag?
- Har vi nødvendig utstyr i orden? (- og har vi det med oss?)

Tiden inne for å gjenoppfriske kunnskapen. Ta en repetisjon av rutinene i HMS permen og gå gjennom prosedyrene. Eller gjør som barnehagekontoret gjorde i dag; gå på kurs på HMS etaten, (for kommunale). Det finnes også mange dyktige organisasjoner som holder kurs for å tjene til klubbkassa. Jeg vet om både Røde Kors og VSLK, men det finnes sikkert flere.
Brann:110 - Politi:112 - Ulykke:113
Trygg sommer!

1 kommentar:

 1. Hei
  Flott at dere voksne øver mye på dette. Det skal oppdateres minimum 1 gang i året!!! beste hadde vært 2 ganger i årett. Grunn er at man da er drillet på dette.
  Jeg utdanner meg til brne og ung.arb. Og savner veldig 1-hj. for barna som er i barnehagen hele dagen. Jeg har selv tre barn som har lært av meg. Her har barna fått prøvd seg på sideleie på en voksen person osv. Jeg driver også med sår sminke og er en del markør for militæret og sivilt. Det jeg ser i det sevile er at de fleste ler og flarer dette bort. Hva er vitsen. Folk er usikre og dermed er det desto viktigere med oppdatering og læring for alle fra de er 2-100 år. Og dere som jobber i barnehage kan faktisk sette dette på dagsordenen deres.
  Hvor mange barn er det som stormer til,når en eller annen har skadet seg og de blør? mange! de er da ikke redde for blod. De er nyskjerrige. Derfor er det desto mer viktig å få lært barna 1-hjelp. Bare det å sette på et plaster på leke kammeraten er en "tøff"ting!
  Så vær så snill og tenk igjennom dette.

  Mvh
  Hanne

  ps ta en tur innom hj.siden min
  www.hanne.b.logdrive.com.

  SvarSlett